· 

Stop met benen scheren!

Een haar die je op volle sterkte en dikte afsnijdt met scheren, groeit op deze manier weer door. Met harde stoppels als gevolg.

 

Wist je dat je met harsen en epileren de hele haar verwijderd. Het haartje wat vervolgens terugkomt is een stuk dunner en zachter. En de kans bestaat dat op den duur de haar helemaal niet meer terugkeert doordat de haarwortel kapot kan gaan. 

 

Hoe ziet een behandeling eruit?

 

Het te harsen gebied wordt eerst ontvet zodat er geen bodylotion resten e.d. achterblijven. Hierdoor heeft de hars beter grip.

 

Tijdens het harsen kan de huid gaan transpireren. Dit is een natuurlijke reactie maar kan het harsen moeilijker maken. Daarom wordt er een beetje talkpoeder aangebracht.

 

Met een warme harsroller wordt de hars over het gebied aangebracht met de haargroeirichting mee. Vervolgens wordt met een papieren strip de hars tegen de haargroeirichting er weer afgehaald. 

 

Na het harsen kunnen er wat harsresten achterblijven. Met olie wordt dit verwijderd. 

 

Tot slot wordt het geharste gebied verzorgd met een lotion.

 

Tips:

- Het harsen van de benen valt over het algemeen erg mee. Daarbij wordt het elke keer minder gevoelig. Je raakt er aan gewend.

 

- Het is aan te raden om thuis voor het harsen de huid te scrubben met een handschoen bijvoorbeeld. Zo komen ingegroeide haartjes mogelijk los.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0